• ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Распрснување на полимер - еластификатор за обложување на водоотпорност (кога се додава на AQUAMAT или цементен малтер) или за лепила за цементни плочки (кога се додаваат на ISOMAT AK 9, ISOMAT AK 14, итн.). Заменува вода целосно или делумно. Неопходно при работа на димензионално нестабилни површини, подложни на вибрации, стегање или проширување. БОЈАТА Бела. ПОТРОШУВАЧКА 5-10 кг на 25…
  • Read more
 • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Додаток за хидроизолација на бетон и малтер. Значително ја намалува нивната пропустливост на вода, ја зајакнува нивната отпорност на корозивни агенси и ја подобрува нивната обработливост без да влијаат на содржината на вода. Погодно е за производство на водоотпорен бетон што се користи во градежништвото, како што се темели, подземни работи, итн., Како и за производство на водоотпорни малтери. Класифициран…
  • Read more
 • ADINOL-RAPID Quick View
  • ADINOL-RAPID Quick View
  • ADINOL-RAPID

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Широк забрзувач за зацврстување на бетони - антифриз (ELOT EN 934-2: T6). Го скратува времето на поставување на бетонот (го забрзува поставувањето) во случаи кога е потребна брзина при работа. Овозможува безбедно бетонирање при ниски температури. БОЈА Светло жолта боја. ПОТРОШУВАЧКА 1,0-2,0 кг на 100 кг цемент, во зависност од саканото време на поставување. ПАКУВАINGЕ 1400 кг, 320…
  • Read more
 • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Латекс полимер (SBR) што ги подобрува карактеристиките на малтерот на неколку начини, на пр. ја подобрува врската со подлогата, ја зголемува флексибилноста, го намалува смалувањето, обезбедува поголема отпорност на хемикалии и абразија, ја подобрува отпорноста на водата итн. Идеално е како слој за врзување помеѓу стар и нов бетон или малтер. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за…
  • Read more
 • BEVETOL-SPL Quick View
  • BEVETOL-SPL Quick View
  • BEVETOL-SPL

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Бетонски суперпластификатор (ASTM C-494, тип А, Д & Г, ЕЛОТ ЕН 934-2: T11.1 и T11.2). Кога се додава во готов бетон, ја подобрува обработливоста без да се намали јачината. Кога се додава при подготовка на бетон, се намалува потребната количина на вода (намалување на односот w / c) и со тоа се зголемува крајната јачина. БОЈА Темно кафеаво. ПОТРОШУВАЧКА…
  • Read more
 • DOMOSIL Quick View
  • DOMOSIL Quick View
  • DOMOSIL

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Силициумски заптивната смеса со високи перформанси за запечатување на споеви со ширина од 3 до 40 mm на површини изработени од не-порозни материјали како што се стакло, алуминиум, порцелан (на пр. Плочки), керамика, итн. Не може да се обои. БОЈАТА Транспарентно, бело. ПОТРОШУВАЧКА Зглобен спој 10 mm x 10 mm: 1 кертриџ / 3 m должина на зглобот.…
  • Read more
 • DOMOSIL-MICRO Quick View
  • DOMOSIL-MICRO Quick View
  • DOMOSIL-MICRO

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Силиконски заптивната смеса со високи перформанси отпорна на мувла, за запечатување споеви ширина 3 до 40 мм, на површини изработени од не-порозни материјали како што се стакло, алуминиум, порцелан (на пр. Плочки), керамика, итн. Погоден е за употреба во простории со висок степен на влажност, како што се бањи, кујни, болници, лаборатории, итн. Спречува појава на мувла и црни…
  • Read more
 • DOMOSIL-S Quick View
  • DOMOSIL-S Quick View
  • DOMOSIL-S

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Силиконски заптивната смеса со високи перформанси отпорна на мувла, за запечатување споеви ширина 3 до 40 мм, на површини изработени од не-порозни материјали како што се стакло, алуминиум, порцелан (на пр. Плочки), керамика, итн. Погоден е за употреба во простории со висок степен на влажност, како што се бањи, кујни, болници, лаборатории, итн. Спречува појава на мувла и црни…
  • Read more
 • DS-99 Quick View
  • DS-99 Quick View
  • DS-99

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Лепило за плочки и додаток за инјекциска смеса. Значително ги подобрува карактеристиките како што се сврзување со подлогата, отпорност на абразија, отпорност на вода. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за мешање во пропорцијата ДС-99: вода = 1: 1 до 1: 2. ПАКУВАINGЕ 20 кг, 5 кг, 1 кг.
  • Read more
 • DUROCRET Quick View
  • DUROCRET Quick View
  • DUROCRET

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Полимер модифициран, цементен малтер, погоден за поправки на бетон, малтер, brickидови од цигли, за формирање на холкери, сртови (црвено-кафеава боја на материјалот), итн. Тој е класифициран како малтер за поправка на бетон PCC R2, според EN 1504-3. БОЈА Сиво, бело, црвено-кафеаво. ПОТРОШУВАЧКА Дебелина на слојот околу 15 кг / м² / см. За холкери: 1,9-2,7 кг / м.…
  • Read more
 • FLEX PU-30 S Quick View
  • FLEX PU-30 S Quick View
  • FLEX PU-30 S

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Еднокомпонентен, полиуретански заптивната смеса и врзивно средство со растворувачи. Идеално за запечатување на споеви кога е потребна висока еластичност. Погодно е за споеви со ширина од 5-50 мм за градежни материјали како што се бетон, тула, природен и вештачки камен, челик, алуминиум, дрво, керамички плочки, итн. За внатрешна и надворешна употреба. БОЈА Сиво, бело. ПОТРОШУВАЧКА Зглобен спој 10 mm x…
  • Read more
 • FLEX PU-40 Quick View
  • FLEX PU-40 Quick View
  • FLEX PU-40

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Еднокомпонентен, полиуретански заптивната смеса и врзивно средство без растворувачи. Овозможува исклучително сврзување за сите видови градежни материјали (бетон, тула, природен и вештачки камен, челик, алуминиум, дрво, керамички плочки, пластика, итн.). За внатрешна и надворешна употреба. БОЈАТА Сива, бела, кафеава. ПОТРОШУВАЧКА Зглобен спој 10 mm x 10 mm: 1 кертриџ / 3 m должина на зглобот. Зглобен спој 5 mm…
  • Read more