• ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Распрснување на полимер - еластификатор за обложување на водоотпорност (кога се додава на AQUAMAT или цементен малтер) или за лепила за цементни плочки (кога се додаваат на ISOMAT AK 9, ISOMAT AK 14, итн.). Заменува вода целосно или делумно. Неопходно при работа на димензионално нестабилни површини, подложни на вибрации, стегање или проширување. БОЈАТА Бела. ПОТРОШУВАЧКА 5-10 кг на 25…
  • Read more
 • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Додаток за хидроизолација на бетон и малтер. Значително ја намалува нивната пропустливост на вода, ја зајакнува нивната отпорност на корозивни агенси и ја подобрува нивната обработливост без да влијаат на содржината на вода. Погодно е за производство на водоотпорен бетон што се користи во градежништвото, како што се темели, подземни работи, итн., Како и за производство на водоотпорни малтери. Класифициран…
  • Read more
 • ADINOL-RAPID Quick View
  • ADINOL-RAPID Quick View
  • ADINOL-RAPID

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Широк забрзувач за зацврстување на бетони - антифриз (ELOT EN 934-2: T6). Го скратува времето на поставување на бетонот (го забрзува поставувањето) во случаи кога е потребна брзина при работа. Овозможува безбедно бетонирање при ниски температури. БОЈА Светло жолта боја. ПОТРОШУВАЧКА 1,0-2,0 кг на 100 кг цемент, во зависност од саканото време на поставување. ПАКУВАINGЕ 1400 кг, 320…
  • Read more
 • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Латекс полимер (SBR) што ги подобрува карактеристиките на малтерот на неколку начини, на пр. ја подобрува врската со подлогата, ја зголемува флексибилноста, го намалува смалувањето, обезбедува поголема отпорност на хемикалии и абразија, ја подобрува отпорноста на водата итн. Идеално е како слој за врзување помеѓу стар и нов бетон или малтер. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за…
  • Read more
 • AQUAFIX Quick View
  • AQUAFIX Quick View
  • AQUAFIX

  •   Брзоврзувачки цемент за моментално запирање и запечатување на продорот на водата Боја Сива. ПОТРОШУВАЧКА Oko 1,6 kg/l. ПАКУВАЊЕ 15 kg, 5 kg, 1 kg.
  • Read more
 • AQUAMAT Quick View
  • AQUAMAT Quick View
  • AQUAMAT

  • Хидроизолационен премаз на цементна база. Дава потполна водоотпорност на хидростатички притисок од 7 atm(DIN 1048). Погоден за изолација на подземни делови на објекти и резервоари. Не штети на резервоарите за вода(W-347, ISO 8467). Идеален за дополнителна хидроизолација на подземните делови од вантрешната страна издржува негативни притисоци. Класифициран како премаз за површинска заштита по EN 1504-2
  • Read more
 • AQUAMAT-ELASTIC Quick View
  • AQUAMAT-ELASTIC Quick View
  • AQUAMAT-ELASTIC

  • Двокомпонентен, високо флексибилен, цементен хидроизолационен премаз. Погоден е за хидроизолација на површини кои имаат или се очекува појава на пукнатини во облик на паукова мрежа после контракција, ширење или вибрации. Идеален за покриви, базенти, надземни резервоари за вода и друго, како и за хидроизолација под плочки во комбинација со еластичен лепак ISOMAT AK-ELASTIC. Класифициран е како премаз за површинска заштита,…
  • Read more
 • AQUAMAT-FLEX Quick View
  • AQUAMAT-FLEX Quick View
  • AQUAMAT-FLEX

  • Флексибилен 2-компонентен цементен премаз за хидроизолација(25 кг цементен ерпв + 8кг полимерна емулзија).Наменет е за подлоги кој имаат или може да имаат пукнатини кој се последица од вибрации или контракции.Идеален за заизолација под плочки, инверзни кровови,подземни резервоари за вода.
  • Read more
 • AQUAMAT-MONOELASTIC Quick View
  • AQUAMAT-MONOELASTIC Quick View
  • AQUAMAT-MONOELASTIC

  • Еднокомпонентен, со голема еластичност, полимер-модификуван, хидроизолационен премаз појачан со влакна. Се користи за хидроизолација на површини од бетон, малтер, гипс плочи, дрво, метал и друго. Погоден е за хидроизолација на подлоги кои се изложени на контракција, проширување или вибрации и каде може да се очекува појава на пукнатини во облик на паукова мрежа, како што се покриви, балкони, базени, инверзни…
  • Read more
 • AQUAMAT-PENETRATE Quick View
  • AQUAMAT-PENETRATE Quick View
  • AQUAMAT-PENETRATE

  • Кристална хидроизолациона кашеста маса базирана на цемент која продира во масата на бетонот и ја прави водоотпорна. Останува трајно активен, и затоа континуирано ја штити конструкцијата од какво било присуство на вода. Тој е способен да запечати пукнатини на влакната, дури и ако тие се појават по конструкцијата. Отпорен и на позитивен и на негативен хидростатички притисок. Погоден за хидроизолација на подруми, темели, шахти…
  • Read more
 • BAS 1500VBAS 1500V Quick View
 • BEF 250BEF 250 Quick View
  • BEF 250BEF 250 Quick View
  • BEF 250

  • Машина за гребење бетон за средни и големи површини. Се употребува заотстранување на подови, маркери од површината, длабоко отстранување бетон и стари подови.
  • Read more