• ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Распрснување на полимер - еластификатор за обложување на водоотпорност (кога се додава на AQUAMAT или цементен малтер) или за лепила за цементни плочки (кога се додаваат на ISOMAT AK 9, ISOMAT AK 14, итн.). Заменува вода целосно или делумно. Неопходно при работа на димензионално нестабилни површини, подложни на вибрации, стегање или проширување. БОЈАТА Бела. ПОТРОШУВАЧКА 5-10 кг на 25…
  • Read more
 • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Додаток за хидроизолација на бетон и малтер. Значително ја намалува нивната пропустливост на вода, ја зајакнува нивната отпорност на корозивни агенси и ја подобрува нивната обработливост без да влијаат на содржината на вода. Погодно е за производство на водоотпорен бетон што се користи во градежништвото, како што се темели, подземни работи, итн., Како и за производство на водоотпорни малтери. Класифициран…
  • Read more
 • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Латекс полимер (SBR) што ги подобрува карактеристиките на малтерот на неколку начини, на пр. ја подобрува врската со подлогата, ја зголемува флексибилноста, го намалува смалувањето, обезбедува поголема отпорност на хемикалии и абразија, ја подобрува отпорноста на водата итн. Идеално е како слој за врзување помеѓу стар и нов бетон или малтер. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за…
  • Read more
 • DS-99 Quick View
  • DS-99 Quick View
  • DS-99

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Лепило за плочки и додаток за инјекциска смеса. Значително ги подобрува карактеристиките како што се сврзување со подлогата, отпорност на абразија, отпорност на вода. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за мешање во пропорцијата ДС-99: вода = 1: 1 до 1: 2. ПАКУВАINGЕ 20 кг, 5 кг, 1 кг.
  • Read more
 • LATEX Quick View
  • LATEX Quick View
  • LATEX

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Латекс полимер. Кога се додава во градежни малтери и облоги, го подобрува врзувањето со подлогата, обезбедува водоотпорност и еластичност. Погоден е за формирање на врзивно средство, за поправка на минофрлачи, подни ферманки отпорни на абразија, водоотпорни цементни малтери, хемиски отпорни минофрлачи, малтер со голема цврстина и водоотпорни малтери, итн. БОЈАТА Бела. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за мешање во…
  • Read more