• DUROFLOOR 11 Quick View
  • DUROFLOOR 11 Quick View
  • DUROFLOOR 11

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен, епоксиден поден систем. Со додавање на кварцен песок M32 во сооднос 1: 1 по тежина, се користи како самонивелирачки епоксиден поден систем. Може да се користи и без песок, а потоа да се нанесува со четка како епоксидна обвивка. Класифициран е како SR-B2,0-AR0,5-IR4, според EN 13813. БОЈА RAL 7032 (песок сива), RAL 7040 (сива). Други RAL бои…
  • Read more
 • DUROFLOOR-PSF Quick View
  • DUROFLOOR-PSF Quick View
  • DUROFLOOR-PSF

  • ОПИС - ПРИМЕНА Транспарентен, двокомпонентен, епоксиден прајмер без растворувач. Се користи како прајмер на површини на кои потоа се нанесуваат епоксидни системи, како врзивно средство за подготовка на епоксидни малтери со додавање на кварцен песок и како запечатувачки слој на цементни подови во индустриски сали и магацини. Класифициран е како SR-B2,0-AR0,5-IR4, според EN 13813. БОЈА Светло жолта. ПОТРОШУВАЧКА 200-300 g / m².…
  • Read more
 • DUROPRIMER-SG Quick View
  • DUROPRIMER-SG Quick View
  • DUROPRIMER-SG

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен епоксиден прајмер без растворувач. Се користи како хидроизолационен слој на подови што може да имаат проблем со капиларна влага и кој ќе биде покриен со епоксиден поден систем или цементни естриси. Исто така се користи како прајмер под епоксидни системи DUROFLOOR на влажни или мрсни подлоги (прво, подлогата треба да се исчисти од масло и маснотии). Класифициран е како…
  • Read more