• DUROFLOOR Quick View
  • DUROFLOOR Quick View
  • DUROFLOOR

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен систем за самоизрамнување на епоксиден под без растворувачи. По мешањето на двете компоненти, се додава кварцен песок Q35 во пропорција ДУРОФЛОР: кварцен песок = 1: 2 по тежина. Класифициран е како SR-B2,0-AR0,5-IR4, според EN 13813. БОЈА RAL 7032 (песок-сива), RAL 7035 (светло сива), RAL 7040 (сива), RAL 3009 (црвено-кафеава), RAL 1015 (беж), RAL 1013 (бело-беж), RAL 6021…
  • Read more
 • DUROFLOOR 11 Quick View
  • DUROFLOOR 11 Quick View
  • DUROFLOOR 11

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен, епоксиден поден систем. Со додавање на кварцен песок M32 во сооднос 1: 1 по тежина, се користи како самонивелирачки епоксиден поден систем. Може да се користи и без песок, а потоа да се нанесува со четка како епоксидна обвивка. Класифициран е како SR-B2,0-AR0,5-IR4, според EN 13813. БОЈА RAL 7032 (песок сива), RAL 7040 (сива). Други RAL бои…
  • Read more
 • DUROFLOOR-BI Quick View
  • DUROFLOOR-BI Quick View
  • DUROFLOOR-BI

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентна, безбојна епоксидна смола на база на растворувач. Се користи за импрегнација на цементни површини со цел да се постигне поголема стабилност и отпорност на абење. Спречува формирање прашина на подните површини. Исто така се користи како прајмер за EPOXYCOAT-VSF, EPOXYCOAT и EPOXYCOAT-S. Класифициран е како SR-B2.0, според EN 13813. ПОТРОШУВАЧКА 150-250 g / m² по слој. ПАКУВАЊЕ 10 кг…
  • Read more
 • DUROFLOOR-PSF Quick View
  • DUROFLOOR-PSF Quick View
  • DUROFLOOR-PSF

  • ОПИС - ПРИМЕНА Транспарентен, двокомпонентен, епоксиден прајмер без растворувач. Се користи како прајмер на површини на кои потоа се нанесуваат епоксидни системи, како врзивно средство за подготовка на епоксидни малтери со додавање на кварцен песок и како запечатувачки слој на цементни подови во индустриски сали и магацини. Класифициран е како SR-B2,0-AR0,5-IR4, според EN 13813. БОЈА Светло жолта. ПОТРОШУВАЧКА 200-300 g / m².…
  • Read more
 • DUROFLOOR-PU Quick View
  • DUROFLOOR-PU Quick View
  • DUROFLOOR-PU

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен полиуретански премаз без растворувачи, со одлична отпорност на УВ зрачење. DUROFLOOR-PU се користи како облога за бетонски подови, цементни кошулици, итн. Класифициран е како SR-B2,0-AR2-IR8, според EN 13813. БОЈА RAL 7040 (сива). Други RAL бои на барање (минимална количина 150 кг). ПОТРОШУВАЧКА 250-300 g / m² по слој ПАКУВАЊЕ 10 кг (А + Б).
  • Read more
 • DUROFLOOR-R Quick View
  • DUROFLOOR-R Quick View
  • DUROFLOOR-R

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен епоксиден премаз без растворувачи, погоден за површини од бетон и цементен малтер. Класифициран е како SR-B2,0-AR0,5-IR4, според EN 13813. БОЈА RAL 7032 (песок-сива), RAL 7035 (светло сива), RAL 7040 (сива), RAL 3009 (црвено-кафеава), RAL 1015 (беж), RAL 1013 (бело-беж), RAL 6021 (светло зелена), RAL 5024 (пастелно сина). Други RAL бои на барање (минимална количина 150 кг). ПОТРОШУВАЧКА 250-300…
  • Read more
 • DUROPRIMER-SG Quick View
  • DUROPRIMER-SG Quick View
  • DUROPRIMER-SG

  • ОПИС - ПРИМЕНА Двокомпонентен епоксиден прајмер без растворувач. Се користи како хидроизолационен слој на подови што може да имаат проблем со капиларна влага и кој ќе биде покриен со епоксиден поден систем или цементни естриси. Исто така се користи како прајмер под епоксидни системи DUROFLOOR на влажни или мрсни подлоги (прво, подлогата треба да се исчисти од масло и маснотии). Класифициран е како…
  • Read more