• ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B Quick View
  • ADIFLEX-B

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Распрснување на полимер - еластификатор за обложување на водоотпорност (кога се додава на AQUAMAT или цементен малтер) или за лепила за цементни плочки (кога се додаваат на ISOMAT AK 9, ISOMAT AK 14, итн.). Заменува вода целосно или делумно. Неопходно при работа на димензионално нестабилни површини, подложни на вибрации, стегање или проширување. БОЈАТА Бела. ПОТРОШУВАЧКА 5-10 кг на 25…
  • Read more
 • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM Quick View
  • ADINOL-DM

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Додаток за хидроизолација на бетон и малтер. Значително ја намалува нивната пропустливост на вода, ја зајакнува нивната отпорност на корозивни агенси и ја подобрува нивната обработливост без да влијаат на содржината на вода. Погодно е за производство на водоотпорен бетон што се користи во градежништвото, како што се темели, подземни работи, итн., Како и за производство на водоотпорни малтери. Класифициран…
  • Read more
 • ADINOL-RAPID Quick View
  • ADINOL-RAPID Quick View
  • ADINOL-RAPID

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Широк забрзувач за зацврстување на бетони - антифриз (ELOT EN 934-2: T6). Го скратува времето на поставување на бетонот (го забрзува поставувањето) во случаи кога е потребна брзина при работа. Овозможува безбедно бетонирање при ниски температури. БОЈА Светло жолта боја. ПОТРОШУВАЧКА 1,0-2,0 кг на 100 кг цемент, во зависност од саканото време на поставување. ПАКУВАINGЕ 1400 кг, 320…
  • Read more
 • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST Quick View
  • ADIPLAST

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Латекс полимер (SBR) што ги подобрува карактеристиките на малтерот на неколку начини, на пр. ја подобрува врската со подлогата, ја зголемува флексибилноста, го намалува смалувањето, обезбедува поголема отпорност на хемикалии и абразија, ја подобрува отпорноста на водата итн. Идеално е како слој за врзување помеѓу стар и нов бетон или малтер. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за…
  • Read more
 • BEVETOL-SPL Quick View
  • BEVETOL-SPL Quick View
  • BEVETOL-SPL

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Бетонски суперпластификатор (ASTM C-494, тип А, Д & Г, ЕЛОТ ЕН 934-2: T11.1 и T11.2). Кога се додава во готов бетон, ја подобрува обработливоста без да се намали јачината. Кога се додава при подготовка на бетон, се намалува потребната количина на вода (намалување на односот w / c) и со тоа се зголемува крајната јачина. БОЈА Темно кафеаво. ПОТРОШУВАЧКА…
  • Read more
 • DS-99 Quick View
  • DS-99 Quick View
  • DS-99

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Лепило за плочки и додаток за инјекциска смеса. Значително ги подобрува карактеристиките како што се сврзување со подлогата, отпорност на абразија, отпорност на вода. БОЈА Убаво. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за мешање во пропорцијата ДС-99: вода = 1: 1 до 1: 2. ПАКУВАINGЕ 20 кг, 5 кг, 1 кг.
  • Read more
 • ISOCURE-A Quick View
  • ISOCURE-A Quick View
  • ISOCURE-A

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Акрилна емулзија базирана на вода за заштита на свеж бетон од брза загуба на вода. Обезбедува целосна хидратација на цементот и со тоа се намалува можноста за појава на пукнатини поради намалување. Се нанесува на големи површини на изложени бетони како што се индустриски подови, паркинг места, бетонски плочи, итн. Може да се користи и на вертикални површини. Не е неопходно…
  • Read more
 • LATEX Quick View
  • LATEX Quick View
  • LATEX

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Латекс полимер. Кога се додава во градежни малтери и облоги, го подобрува врзувањето со подлогата, обезбедува водоотпорност и еластичност. Погоден е за формирање на врзивно средство, за поправка на минофрлачи, подни ферманки отпорни на абразија, водоотпорни цементни малтери, хемиски отпорни минофрлачи, малтер со голема цврстина и водоотпорни малтери, итн. БОЈАТА Бела. ПОТРОШУВАЧКА Се додава во водата за мешање во…
  • Read more
 • PLASTIPROOF Quick View
  • PLASTIPROOF Quick View
  • PLASTIPROOF

  • ОПИС - АПЛИКАЦИЈА Додаток на пластификатор за хидроизолација (ASTM C-494, тип А, ELOT EN 934-2: T2 & T9). Се користи за добивање бетон со мала пропустливост на вода и подобри физички карактеристики. БОЈА Темно кафеаво. ПОГЛАВЈЕ 0,2-0,5 кг на 100 кг цемент. ПАКУВАINGЕ 1000 кг, 240 кг, 20 кг, 5 кг.
  • Read more